Menu

Beth & Flo: Ensuite

Datum: zaterdag 2 maart 2024
Locatie: Podium De Vlam
Aanvang: 20:00 uur, concert/voorstelling zonder pauze

kaartjes bestellen voor dit concert

Kom binnen!

Eén vleugel, twee pianistes; hun zinderende quatremainsmuziek mengt zich met het gerinkel van de glazen. Drie componisten lopen het café binnen. Het zijn Milhaud, Stravinsky en Ravel. Maar nee… dit is niet het begin van een mop – het is gewoon de realiteit in het Parijs van 100 jaar geleden.

Want we zijn in het beroemde café Le boeuf sur le toit, waar de artistieke avant-garde van die tijd elkaar ontmoette en inspireerde. Kom binnen! Drink, zing en lach met ons en laat je meeslepen door het broeierige sfeertje van deze variétébar waarin van alles kan gebeuren. Stravinsky’s Sacre du printemps, Milhauds vrolijke Scaramouche, maar evengoed een jazzy uitvoering van Bach en een eerlijke performance van Smetana’s meeslepende Moldau, ze komen allemaal voorbij in dit concert.

Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met sprankelende liedjes en een flinke dosis humor! De pianistes, die beiden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, staan erom bekend de grenzen van het klassieke concert te verleggen. In oktober 2020 stonden ze in de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als “Een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. Naast de concerten die zij geven, touren ze ook met een cabaretvoorstelling (natuurlijk bomvol klassieke muziek) door de theaters.