Menu

Peter en de Wolf – UITVERKOCHT!

NB: dit concert valt buiten het abonnement 2023 – 2024. 

Datum: zaterdag 20 januari 2024
Locatie: Podium De Vlam
Aanvang: 15:00 uur, duur 45 minuten

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar

Klik HIER om alvast het verhaal te lezen

kaartjes bestellen voor dit concert

Amsterdam Wind Quintet

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland, maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen. Zo speelden zij o.a. in China, Polen, België en Duitsland.

De blazers richten zich op iedereen met belangstelling voor klassieke muziek en spelen niet alleen in concertzalen en theaters, maar waren ook op onverwachte locaties te horen, zoals b.v. op de boot Rainbow Warrior van Greenpeace, tijdens een podiumdiscussie tussen Harry Mulisch en Robbert Dijkgraaf en tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens Prijs.

Naast het spelen van het concertrepertoire voor blaaskwintet werkt het ensemble graag samen met kunstenaars van andere kunstdisciplines, onder wie een dichter, een acteur en een stand-up comedian. Het ensemble hecht ook veel waarde aan het uitvoeren van Nederlandse en hedendaagse muziek. De vijf blazers brachten al vele stukken in (wereld)première. Om ook de nieuwe generatie in aanraking te laten komen met klassieke muziek speelt het Amsterdam Wind Quintet ook regelmatig kinderconcerten.

Sinds 2011 speelt het Amsterdam Wind Quintet het educatieve kinderconcert Peter en de Wolf, in samenwerking met verteller/zangeres Talitha van der Spek. Dit interactieve concert met als doelgroep kinderen van het primair onderwijs duurt 45 minuten. Na afloop krijgen de kinderen een kleine attentie mee.

Tim Wintersohl – fluit
Marije Clemens  – hobo
Hanka Clout  – klarinet
Margreet Mulder  – hoorn
James Aylward – fagot

Talitha van der Spek – verteller/zangeres