Menu

TRIO BECEL

Er zijn (d.d. 081220) nog twee kaartjes beschikbaar, voor de avond! Wie maakt ons los?

Datum: zaterdag 12 december 2020
Locatie: De Vlam
Aanvang: 16:30 en 20:00 uur

Emma Wauters – harp
Léonore Frommlet – fluit
Gergely Kota – altviool

tempo rubato

Bècél is de fonetische transcriptie van ‘praten/vertellen’ in de Hongaarse taal. Het is ook de naam van een Europees klassiek muziektrio dat in 2017 in Brussel werd opgericht. De drie musici kwamen elkaar tegen na hun studie in België, naar aanleiding van het spelen van de Sonate van Debussy voor hun bezetting. Gegrepen door de klankwereld van dit meesterwerk besloten zij hun repertoire uit te breiden om zo hun gezamenlijke passies samen te voegen: muziek en filosofie. ‘Ideeën spelen en muziek vertellen’ is de rode draad in de thematische programma’s van trio Bècél. Het Becel Trio is ook een afspiegeling van het multiculturele karakter van de Belgische hoofdstad. De verschillende achtergronden van de musici mengen hun kleurrijke tonen in een poging hun muzikale cultuur te delen.

In het programma ‘Tempo Rubato’ klinken werken van Respighi, Schöllhorn, Satie, Messiaen, Bach, Bertali en Bartók. Tijd is ons zo bekend en toch kunnen we er nooit gebruik van maken! Zou hij in het verleden zijn gekidnapt om ons slechts een vluchtige en relatieve tijd over te laten? Muzikanten die gevoelig zijn voor het ritme, gaan op zoek naar een tijd waarin ze elkaar op zijn minst weer kunnen ontmoeten … naar de volgende maat!

‘Tempo Rubato’ combineert muzikale transcripties, videoprojecties en spreken in een live optreden. Het programma wordt in het Engels toegelicht.

 

kaartjes bestellen voor dit concert

 

volgende concert: 19 december 2020
vorige concert: 14 november 2020