Menu

Briljante Sonates uit de Barok

werken van Corelli, Bach, Leclair en Scarlatti

Datum: zaterdag 18 januari 2020
Locatie: De Vlam
Aanvang: 20:00 uur

Rie Kimura – viool
Pieter-Jan Belder – klavecimbel

kaartjes bestellen voor dit concert

Rie Kimura (barokviool) en Pieter-Jan Belder (klavecimbel en fortepiano) werkten in 2014 voor het eerst samen; deze samenwerking resulteerde in een succesvolle tour door Japan, waarna ze besloten om een serieus partnerschap te starten. Ze verkennen het uitgebreide vioolsonate-repertoire uit de 18e en het begin van de 19e eeuw. Door zich te richten op de retorische eigenschappen die ook deze kamermuziek kenmerkt heeft hun spel een grote vitaliteit en intensiteit.

Barokvioliste Rie Kimura is afkomstig uit Japan. Haar uitstekende vaardigheden als kamermusicus maken dat ze als violiste erg in trek is. Rie studeerde barokviool bij Lucy van Dael aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde.

Pieter-Jan Belder studeerde blokfluit en klavecimbel aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten zijn diploma UM. Hij treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Vanaf 1991 maakte Belder vele CD-opnames waarmee hij als klavecinist internationale erkenning en bekendheid verwierf.

volgende concert:  22 februari 2020
vorige concert: 7 december 2019