Menu

Gitaarduo Elias-Cordas

Datum: zaterdag 12 februari 2022
Locatie:  De Vlam
Aanvang: 20:00 uur

Izhar Elias en Fernando Cordas – gitaar

Aranjuez ma Pensée

werken van o.m. Rodrigo, Albéniz, Schubert en Beethoven

 

kaartjes bestellen voor dit concert

 

Iedereen kent wel het beroemde gitaarconcert van Joaquin Rodrigo: Concierto d’Aranjuz. Meestergitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas gebruiken Rodrigo’s eigen transcriptie ‘Aranjuez, ma pensée’ als uitgangspunt voor een programma vol Spaans vuur en bekende 19e-eeuwse meesterwerken.
Voordat de Spaanse klassieker klinkt, reizen we af naar de periode van de Italiaanse opera en de Weense salons van begin 19e-eeuw. Schubert – die zelf een beetje gitaar speelde – en Beethoven maakten in deze periode een grote bloeiperiode van de gitaar mee. De Italiaan Mauro Giuliani, een gitaarvirtuoos uit het begin van de 19e eeuw die in Wenen woonde en werkte, was een van de grote aanjagers van dit succesverhaal. In dit gedeelte van het programma bespelen Fernando en Izhar unieke 19e-eeuwse gitaren.
Na de pauze spelen Fernando en Izhar op de Spaanse klassieke gitaar en voeren u mee in haar warme klank. Laat u betoveren!

Het programma wordt extra bijzonder door de interessante toelichtingen die de beide gitaristen geven; een vast onderdeel van een Elias/Cordas-concert.