Menu

EXTRA CONCERT: familievoorstelling

Datum: zaterdag 13 maart 2021
Locatie: De Vlam
Aanvang: 14:00 en 16:00 uur
Kaartjes: € 10,-  kinderen tot en met 18 jaar gratis (uw abonnement is niet geldig)

Blokfluitkwartet BRISK en Kiki Heessels – spel

hoedje, op weg naar een voorstelling

Ook deze voorstelling wordt twee keer gespeeld, om 14:00 en om 16:00 uur.

Blokfluitkwartet BRISK en Kiki Heessels, spel, maken samen een jeugdvoorstelling, een muzikale reis op de wind voor iedereen vanaf 5 jaar. ‘Hoedje’ wordt een luchtige voorstelling vol humor naar een verhaal van Irene Kuiper. De muziek is van Juan Felipe Waller, Walther Stuhlmacher, Maurice Ravel en Henry Mancini. De regie is van Hans Thissen.

Als het rode hoedje van Lot op een dag op de markt wordt meegesleurd door een storm, is dat het begin van een avontuurlijke tocht over de aardbol, waarbij de wind een grote rol speelt en de vier blokfluitisten er stevig op los blazen. BRISK en Kiki Heessels nemen de kinderen mee op een reis waar ze nog lang aan terug zullen denken. Hoedje vliegt mee met de ganzen, wordt afgepakt door de olifanten, en belandt tussen vlooiende bavianen en gierende lachvogels. Een pinguïn zingt een lied voor haar, ze maakt een woeste bootreis over de oceaan, en belandt in het ruim van een vliegtuig.

Maar komt Hoedje ooit nog thuis?

De voorstelling is een imaginaire ontdekkingsreis. Door te reizen ga je je omgeving beter zien, en kijk je anders naar thuis. Maar het gaat ook over nieuw in de groep zijn, de weg naar huis kwijt zijn, er anders uitzien en niet willen opvallen. Het verhaal biedt ruimte voor een bonte mix van muzikale stijlen. Voor de muziek koos BRISK zeer verschillende componisten: Juan Felipe Waller die hardcore hedendaagse muziek maakt voor jonge onbevangen oren, en componist- arrangeur Walther Stuhlmacher die liedjes maakt voor Kiki en BRISK, en diverse arrangementen van jazz, klassiek en etnische muziek. Daarnaast maakt BRISK eigen improvisaties die met de gecomponeerde muziek verweven worden. Met een actrice die ook nog liedjes kan zingen wordt deze nieuwe voorstelling extra bijzonder in zijn veelvoud van muzikale genres.
De vormgeving is eenvoudig, het decor bestaat uit simpele houten kratjes. Toch valt er visueel meer dan genoeg te beleven, want BRISK bespeelt niet alleen gewone blokfluiten, maar ook vierkante instrumenten, en speciaal voor de voorstelling ontworpen buisfluiten en didgeridoos.

De officiële première van Hoedje is op 20 maart 2021, maar afgelopen najaar werden al de eerste stappen gezet om de voorstelling te ontwikkelen en zijn er ook al proefoptredens geweest. Het optreden bij De Korenwinde is de laatste try-out voor de première.

Bekijk hier een presentatiefilmpje van de Proeve

Bekijk de website van  BRISK

kaartjes bestellen voor de voorstelling

volgende concert 10 april 2021
vorige concert 6 maart 2021