Menu

Irene Hoogveld – sopraan en Maxime Snaterse – piano

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van het Lied

Datum: zaterdag 9 december 2023
Locatie: Podium De Vlam
Aanvang: 20:00 uur, concert met pauze

kaartjes bestellen voor dit concert

leden van de Vrienden van het Lied mogen gratis naar binnen

Irene Hoogveld – sopraan
Maxime Snaterse – piano

ONTSPANNING: werken van Diepenbrock, Brahms, Wagner, Debussy, Berio, Beach en Poulenc

In november 2022 organiseerden de Vrienden van het Lied hun jaarlijkse audities. Winnaars waren Irene Hoogveld – sopraan en Maxime Snaterse – piano, die vanaf 2023 concerten geven bij de Vrienden van het Lied met hun programma Ontspanning. Op 9 december komen ze naar Rhenen. Het is de intieme setting van het lied en de samenwerking die de beide dames aanspreken. “We werken op heel gelijkwaardige voet, hebben allebei een eigen inbrengen vinden elkaar op een organische manier altijd wel. Dat gaat van het vinden van repertoire tot aan de laatste details van de uitvoering. Dus we kunnen ook samen de koers bepalen.”

In het programma Ontspanning zijn ook onbekende liederen opgenomen en speelt Maxime ook solo.

Sopraan Irene Hoogveld studeerde in 2019 cum laude af aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen als Guildhall Artist Master in Performance, bij mezzosopraan Sarah Pring. Ze verkreeg haar Bachelor, Cum laude in 2017 van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten bij sopraan Claudia Patacca.

Pianiste Maxime Snaterse sloot in 2018 haar Bachelor of Music cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium, waar ze les kreeg van Frank van de Laar, en twee jaar later haar Master of Music, met de hoogste onderscheiding. Afgelopen juni behaalde ze een tweede Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, bij Aleksandar Madžar.