Menu

Prisma Strijktrio

Datum: zaterdag 11 september 2021
Locatie:  De Vlam
Aanvang: 20:00 uur*

Janneke van Prooijen – viool
Elisabeth Smalt – altviool  
Michiel Weidner – cello

Florent Schmitt  Trio à cordes op. 105 (1944)
Darius Milhaud La Muse ménagère(1944)

kaartjes bestellen voor dit concert

Het Prisma Strijktrio presenteert u twee totaal verschillende werken uit 1944. Het ene is onstuimig en groots, het andere intiem en poëtisch. De twee componisten kunnen niet meer van elkaar verschillen, en men zou kunnen zeggen dat ze botsen. En toch vindt het Trio dat hun werken een mooie match zijn en elkaar goed aanvullen. Was het inspiratie, noem het de Muze, die de twee samenbracht? De muze van Florent Schmitt lijkt de muziek zelf te zijn en leidt hem naar een explosie van compositorische creativiteit. Darius Milhaud noemt zijn vrouw Madeleine als zijn muze en stort zijn dankbaarheid in een muzikaal eerbetoon.
In mei jl. bracht het Prisma Trio dit programma uit op de cd ‘La Muse’, een cd met een persoonlijk verhaal over inspiratie en liefde.

Prisma staat garant voor 7 eeuwen strijktriomuziek op het scherpst van de snede. Virtuoos, hartstochtelijk en stijlbewust combineert Prisma de hechtheid van een strijkkwartet met de flair van drie gelouterde musici die elkaar feilloos aanvoelen. Sinds de oprichting in 2002 ontmoet Prisma groot enthousiasme bij een breed publiek. Prisma programmeert inventief en zoekt zijn eigen weg. Stevig verankerd in de klassieke strijktraditie vertolkt het trio muziek uit heel de wereld en van alle tijden; oude en nieuwe muziek klinken als een vanzelfsprekendheid naast elkaar. Kwaliteit, inspiratie en contact met het publiek staan voorop. De trioleden leiden de werken graag in met een kort verhaal dat zowel de geoefende als de minder ingewijde luisteraar weet aan te spreken.

* Wegens geringe belangstelling wordt het concert van 11 september één keer gespeeld: om 20:00 uur.

Het Korenwinde-bestuur heeft er in het kader van de corona-pandemie voor gekozen tot eind 2021  in principe twee concerten van een uur op één dag te organiseren, met elk 30 mensen publiek op anderhalve meter. Mits de belangstelling voldoende is, natuurlijk.