Menu

Schoppenvrouw

UITVERKOCHT

Datum: zaterdag 10 oktober 2020
Locatie: De Vlam, Beukenlaan 2, Rhenen
Aanvang: 16:00 en 20:00 uur

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Ekaterina Levental – zang en performance

Schoppenvrouw

Na het succes van ‘De Weg’ en ‘De Grens’ nu deel drie van het autobiografische drieluik van LEKS compagnie: ‘Schoppenvrouw’.

In Schoppenvrouw vertelt zangeres Ekaterina Levental het verhaal van 5 vrouwen: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. 5 Iconen, 5 thema’s, 5 clichés en 5 herkenbare vrouwen; complex en ongrijpbaar.
Schoppenvrouw toont de kracht van deze legendarische vrouwen, die zich vrijvochten van hun lot. En met succes. Maar het succes werd een legende die hen – opnieuw – gevangen hield. Schoppenvrouw laat het gevecht tussen mens en legende zien, en hoe deze krachtige vrouwen dàt gevecht verloren.
Ekaterina Levental vertelt het verhaal van deze vrouwen in een raamvertelling gebaseerd op haar eigen jeugd. En op het leven van haar oma Dora Gorohovskaya, met wie ze haar slaapkamer deelde. Deze oorlogsheldin werd op handen gedragen, maar thuis was ze een tiran met wie het dagelijks leven een hel kon zijn. Die huiselijke intimiteit herkennen we, de dominantie en de onmacht, en het krampachtige gedrag achter gesloten deuren. Gedrag dat schril afsteekt tegen het beeld dat de buitenwereld koestert.
In die intimiteit zal Ekaterina deze 5 vrouwen oproepen, vertegenwoordigen, hun kracht verklanken en hun onmacht invoelbaar maken. Ze speelt en zingt in deze aangrijpende performance, begeleid door prachtige muziek.

Bekijk de website van LEKS compagnie

 

volgende concert:  14 november 2020