Menu

VERPLAATST: duo Alati – Kiguchi

Datum: zaterdag 30 oktober 2021 (onder voorbehoud)
Locatie: De Vlam
Aanvang: 20:00 uur (of 16:30 en 20:00 uur*)

Vassia Alati – sopraan
Yuto Kiguchi – piano

2e prijswinnaars Internationaal Studenten LiedDuo Concours 2020

o.a. Griekse liederen, nieuw werk van Lucas Wiegerink

De in 1992 in Nederland geboren Grieks/Nederlandse sopraan Vassia Alati studeerde af aan het conservatorium van Athene. Dankzij een Maria Callas Scholarship kon ze haar studie vervolgen aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen waar ze haar studie afsloot met een Master Opera en een Master Lied & Oratorium. Ze zong al in verschillende opera’s en nam als concertsoliste deel aan concerten in Griekenland, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Cyprus.

Pianist Yuto Kiguchi werd geboren in Japan en werkt tegenwoordig als solist, kamermusicus en liedpianist. Hij ontving zijn masterdiploma piano aan de Kyoto University of Art. Sinds 2016 studeert hij Piano Liedbegeleiding aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Hij heeft talloze prijzen gewonnen in internationale wedstrijden en ontvangt sinds 2019 een beurs van het Japanse Ministerie van Cultuur.

Vassia en Yuto werken sinds 2017 samen in de Liedklas van Prof. Markus Hadulla, in Wenen.

Bij het Internationaal Studenten LiedDuo Concours in maart 2020 in Groningen maakten zij diepe indruk met hun buitengewoon doorleefde interpretaties en hun perfecte samenwerking. Met name Vassia’s prachtige stem viel op. Reden voor de Tweede Prijs, en o.a. een uitnodiging voor een optreden bij De Korenwinde in Rhenen!

* Als wegens de coronaregels één concert met een regulier gevulde zaal op 30 oktober nog niet mogelijk is, worden het twee concerten met elk 30 mensen publiek.