Menu

2 november 16:00 uur

concert
16:00 uur
Podium de Vlam

Jong Talent:

Jayden Ordoñez – piano
Fernando Lourens – piano

Heeft u de finale van ‘De Piano’ gezien? Kijk HIER terug! De jongste deelnemer was pas 12 en kreeg de hele zaal in het Concertgebouw muisstil. Zijn naam is Jayden Ordoñez en hij komt spelen op ons PIANOFEEST! Ook zijn vriend Fernando Lourens (13) treedt op in Podium de Vlam. Samen vullen zij een programma van een uur met optredens van ieder apart maar ook vierhandig samen!

Biografie Fernando Lourens

Ik ben Fernando, 13 jaar oud, geboren in Nieuw-Zeeland, klas 2 leerling aan het Gymnasium Haganum Den Haag. Ik studeer ook aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Ik geniet ervan om de piano in al zijn klankrijkdom te leren spelen. In mijn vrije tijd doe ik aan wedstrijdzwemmen, tennis, badminton, lezen, autoracen en spelletjes spelen.
Toen ik klein was, merkten mijn ouders dat die kleine speelgoedpianootjes altijd het eerste waren dat ik koos als ik iets zocht om te doen, en ik kon me er best lang alleen mee vermaken. Mijn moeder herinnert zich hoe ik als peuter driftbuien kreeg in de speelgoedwinkel als ik er niet (nog) eentje mocht hebben. Op mijn vijfde verjaardag kreeg ik een groter speeltje – een volledig elektrisch keyboard – en stuurden mijn ouders me naar pianoles. Naarmate ik ouder word, ontdek ik steeds meer mogelijkheden op de piano. Het fascineert mij om stukken te leren spelen die eeuwen geleden zijn gecomponeerd. Mijn pianoleraren zijn mijn grote voorbeelden, omdat ik bewonder hoe ze muziek kunnen maken terwijl hun vingers dansen op de pianotoetsen. Mijn andere idolen zijn de pianisten Lang Lang en Lucas & Arthur Jussen.

Biografie Jayden Ordoñez – volgt

 

Programma n.t.b.