Menu

Abel Hox – piano

Datum: zaterdag 18 januari 2025
Locatie: Podium De Vlam
Aanvang: 20:00 uur, concert met pauze

Koop hier een kaartje

Abel Hox (1998) kreeg zijn eerste pianolessen van zijn vader op 8-jarige leeftijd. Zijn vader liet hem opnames horen van beroemde musici als Gilels, Richter, Pollini en Michelangeli, pianisten die Abel inspireerden om zelf ook pianist te worden. Toen hij 12 was ging hij naar de School voor Jong Talent (afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag) om te studeren bij Kamilla Bystrova. Hij speelde concerten in binnen- en buitenland en volgde masterclasses bij Naum Grubert,  Igor Roma, Severin von Eckardstein, Ronald Brautigam, Richard Egarr en anderen. Abel vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver, waar hij in 2022 cum laude afstudeerde. Tegenwoordig studeert hij bij Enrico Pace en Andre Gallo in Imola (Italië) aan de Academia ‘Incontri con il Maestro’.

Na een ontmoeting met pianist Avedis Kouyoumdjan (geboren in Beirut, Libanon, en stammend uit een familie van Armeense afkomst) tijdens een masterclass in Praag besluit Abel toelating te doen bij de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo (België), waar Kouyoumdjan lesgeeft. Na een succesvolle auditie vervolgt Abel vanaf september 2024 zijn studie in Waterloo als Artist in Residence.

Abel heeft een brede muzikale interesse met een bijzondere voorliefde voor de muziek van Bach, Beethoven en Schubert. Daarnaast houdt hij van lezen, wielrennen en bergbeklimmen.