Menu

Meine Rose – zangrecital

Datum: zaterdag 29 maart 2025
Locatie: Podium De Vlam
Aanvang: 20:00 uur, concert met pauze

Concert in samenwerking met de Vrienden van het Lied

Koop hier een kaartje

Kelly Poukens – sopraan
Marie François – piano

‘Meine Rose’

Blumen sind die schönen Worte und Hieroglyphen der Natur, mit denen sie uns andeutet, wie lieb sie uns hat – J.W von Goethe

Sopraan Kelly Poukens en pianiste Marie François nemen u mee door een persoonlijk, Duits bloemenboeket dat ze samenstelden als teken van liefde en troost voor de zoekende ziel van deze tijd.

Met een enorme liefde voor de liedkunst behaalde de Belgische sopraan Kelly Poukens naast haar master zang en klassiek muziektheater ook met de grootste onderscheiding haar master kamermuziek. Ze werd als enige Vlaamse sopraan geselecteerd voor de Koningin Elisabethwedstrijd 2023 waarbij de Belgische pers haar omschreef als een zangeres met een ‘warme rijke stem en persoonlijkheid’, ‘zingend van ziel tot ziel’, ‘meest kleurrijke kandidaat ooit’ en ‘een prachtig ontroerend stemtimbre’. Ze behaalde vele internationale prijzen en gaf liedrecitals in vele gerenommeerde zalen. Haar grote inspiraties Dame Felicity Lott en Roberta Alexander behoren tot haar vaste liedcoaches. Kelly houdt van cross-over werken en we zien haar regelmatig in opera en (muziek)theaterproducties waarbij ze graag grenzen verlegt en met andere disciplines in zee gaat.

Marie François is een veelzijdige pianiste met optredens in heel Europa en de VS. Ze bracht al enkele cd’s uit, en maakte een podcast over het ontstaansproces van haar cd met Nocturnes van Chopin. Ze vormt een duo met Kelly Poukens.

Liederen van Schumann, Brahms, Grieg en Strauss.