Menu

Skazka Strijkkwartet

Datum: zaterdag 3 februari 2024
Locatie: Podium De Vlam
Aanvang: 20:00 uur, concert met pauze

kaartjes bestellen voor dit concert

Werken van Haydn, Webern en Debussy

 

Het Skazka Kwartet, ontstaan in 2020, is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartetlandschap. Skazka (скáзка) is het Russische woord voor verhaal of sprookje, en dat is precies wat het kwartet nastreeft: het vertellen van verhalen. De jonge musici hebben alle vier hun sporen in de kamermuziekwereld verdiend en bundelen nu hun liefde voor het strijkkwartet in het Skazka Kwartet.

Het Skazka Kwartet was en is een graag geziene gast op vele podia en festivals, waaronder TivoliVredenburg, De Doelen, het Storioni Festival en het ZOOM! Festival. Eerder waren zij te zien op het Delft Fringe Festival en het Peter de Grote Festival (huidige Aurora Festival); ook produceerden zij een aantal eigen projecten. Als winnaars van het Storioni Concours 2022 zullen zij in seizoen 23-24 hun opwachting maken op de grote Nederlandse podia. Het kwartet zal ook live te horen zijn op Radio Klassiek in het programma Spiegelzaal.

Sinds 2020 is het kwartet verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Recent werden zij geselecteerd om deel uit te maken van zowel MERITA, een Europees ontwikkeltraject voor jonge strijkkwartetten, als het Europese netwerk Le Dimore del Quartetto.

Het kwartet is het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF) dankbaar voor het in bruikleen geven van Dmitry’s vioolstrijkstok en Emma’s cello.

Lena ter Schegget en Dmitry Ivanov, viool
Lisa Eggen, altviool
Emma Besselaar, cello