Menu

25 jaar Korenwinde: PIANOFEEST!

In 2024 bestaat De Korenwinde 25 jaar. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan, maar vieren met een bijzondere activiteit. We hebben ons laten inspireren door het gegeven dat een aantal Nederlandse of in Nederland wonende pianisten bij ons heeft opgetreden toen ze nog jong en relatief onbekend waren en intussen een hele mooie carrière maakt. Gekscherend zeggen we wel eens tegen elkaar: “Je moet eerst bij de Korenwinde spelen, dan pas kun je beroemd worden.” In de afgelopen 25 jaar hebben o.m. Hannes Minnaar, Tobias Borsboom, Ramon van Engelenhoven, Nicolas van Poucke, Thomas Beijer, Caspar Vos, Yang Yang Cai en Nikola Meeuwsen bij de Korenwinde een recital gegeven.

We hebben drie pianisten uit deze reeks gevraagd om op 2 en 3 november 2024 twee concerten te spelen; de twee beschikbare vleugels nodigen uit tot een afwisselend programma met muziek voor 2, 4 of 6 handen. De pianisten zijn Thomas Beijer, Nicolas van Poucke en Caspar Vos, drie goede vrienden die er veel zin in hebben bij de Korenwinde te komen spelen.

Op vrijdagavond 1 november spelen de broers Jussen bij Klassiek aan de Rijn in de Cunerakerk. Als u een passe-partout voor het PIANOFEEST! koopt, kunt u daarmee ook dat concert bijwonen.  Losse kaartjes voor het Jussen-concert in de Cunerakerk koopt u HIER.

Daarnaast zijn er op zaterdagmiddag een lezing over pianostemmen en pianotechniek, een jong talent-concert en op zondagochtend een Open Podium.

Wilt u geen passe-partout, dan kunt u voor elk evenement in het PIANOFEEST! ook een los kaartje kopen.

Koop hier een passe-partout of een los kaartje voor het PIANOFEEST!

Meer informatie:

1 november 20:00 Broers Jussen op 1 of 2 piano’s

2 november 14:00 lezing Martijn van Dijk

2 november 16:00 jong talent-concert

2 november 20:00 concert Caspar, Thomas en Nicolas op 1 of 2 piano’s

3 november 11:00 Open Podium  (informatie volgt)

3 november 15:00 concert Caspar, Thomas en Nicolas op 1 of 2 piano’s